utorok 17. novembra 2009

Hojdačka

Môj život mi už začal pripadať ako hojdačka v škôlke, na ktorej sedia dve neposedné deti. Raz je jedno hore, raz druhe a tempo len zvyšujú a zvyšujú. Pomaly mi už všetky skrutky vyleteli. Dlho to už tá hojdačka nevydrží.

Že vraj sa veľmi ľutujem. Že vraj každý ma svoje problémy, tak ich svojimi nemám zaťažovať. Ale prečo potom Boh stvoril Evu? Prečo Ježiš si vyvolil dvanástich? Prečo im v Getsemane vravel, nech aspoň chvíľu budú s ním bdieť. Potreboval ich pri svojej bolesti. On vedel, že najväčšiu silu mu môže dať jedine jeho Otec, ale i tak chcel mať pri sebe svojich priateľov. A oni zaspali.

"Radujte sa s radujúcimi a plačte s plačúcimi."

Hej. Asi niekedy fakt preháňam.
Ale inak to ešte neviem.
Ešte mi to nikto neukázal. Alebo som slepý a hluchý?

5 komentárov:

TierraZ povedal(a)...

Boh stvoril Evu, aby bola Adamovi dobrou ženou, partnerkou, spojencom.
A správna Eva v dnešnej dobe? No to je asi ťažké, myslím že každá žena je Evou a každý muž zase Adamom akorát k sebe dnes ťažko hľadáme cesty, každý myslíme len na svoje záujmy a ostatný sú nám ukradnutý.

The.Arthurius povedal(a)...

ano - to mas pravdu, castokrat myslime len na seba :-(...

ja som to "Evu Adamovi" myslel skôr ako človek človekovi - brat bratovi - ako tvorenie spoločenstva - že človek sám život nezvládne

TierraZ povedal(a)...

Myslím že aj keď to obrátiš na spoločenstvo tak bude výsledný efekt rovnaký

The.Arthurius povedal(a)...

niekedy mi je strašne smutno, že si ľudia tak nerozumejú :( a mám pocit, že výhovorka, že nemajú nič spoločné je neadekvátna. Veď v Láske sme si všetci rovný. Problém je v tom, že my si staviame múry okolo seba. Buď kvôli zraneniam, ktoré nevieme vyliečiť, alebo kvôli maskám, ktorými sa snažíme byť "niekym". Bojíme sa prijať fakt, že ak chceme, aby náš život bol dobrý, tak sa musíme odovzdať Bohu a my sa bojíme odovzdať, lebo my sme "silní, mocní, vplyvní, úspešní, bohatí, vzdelaní...". Zabudli sme si kľaknúť, pokloniť sa...

TierraZ povedal(a)...

Áno to je pravda, ale dnešný človek pre samé blaho nevidí že všetko čo má je od Pána. Blahoslavený pokorný . . .
Pýcha predsa značí pád, a myslím že všetci keď si na niečo hrajeme zažijeme prehru