utorok 23. februára 2010

...po mamkinom natlaku ?

FMK

dnes som hľadal na podnet mamky. Ja osobne by som najradšej sa venoval čisto čiste grafike, čo v podstate robiť budem, ale asi už nie tak čisto čiste. Chcú aby som mal školu. Aj ja síce vnímam vec tiež podobne, že je dobré mať poistku, len nechcem študovať niečo, čo ma absolútne nebude baviť len kvôli tomu, žeby som sa poistil. Možno zlý názor. Ale našiel som toto a vyzerá to celkom fajn. Síce v rozvrhu je kopa predmetov o marketingu a podobne ale je tam i kamera, strih, réžia a podobne (a réžiu učí Minárik a taktiež tam dačo vyučuje i Božidara Turzonovová :D). Uvidíme. Dávam prihlášku i do prešova na animáciu voľného času, kde sa dá dosiahnuť len bakalár - čo mi problém nerobí :D.
Ale zatial - GRAFIKA GRAFIKA GRAFIKA

nedeľa 21. februára 2010

žeby nová "éra" ?

Zrušil som facebook a zabudol som heslo na Pokec. Absolútne nevadí :) Možno až na zopár ľudí, na ktorých iný kontakt ani nemám, ale keby niečo - ICQ : 485750913. Stará klasa.

A čo , že ako žijem? :D (...vstupná otázka Mária pri každom telefonáte).
Pravdepodobne do školy už nejdem. Aspoň mne sa zdá, pretože mamke sa nezdá to isté, čo trochu špatí, ale keby už niečo, tak asi do Prešova na animáciu voľného času - škola v pohode a stíham i grafiku a všetci (snáď) budú happy.
Pozeral som si i kurzy počítačovej grafiky - na SR je to bieda, strach a des. Vyhodím 15000 sk za to čo už viem, v podstate len za zdrap papiera - síce od Autodesku, ale i tak by bol nanič - ledaže na ... viete čo. Proste veľa peňazí za nič. Všetko čo "vyučujú" už ovládam :(. No a zahraničné kurzy. Mňamky mňam keby bolo niekde vo vrecku zapotrošených 300000sk. (viď. TU )

Čo je pozitívum je, že oco to berie už akosi v poho - není síce moc nadšený, že nebudem mať školu, ale tak je to dobré už a tak...
Teraz makám na grafike ako fretka. Každý deň nový nápad, nové znalosti, nové projekty... a tak. Je to dobré a lepšie. Kiežby sa mi podarilo do toho nejakého júla či augusta si spraviť showreel a niekam sa dostať. Uvidíme. Keď Pán Boh dá tak snáď. Inak ma potom nájdete u nás v kravíne :D Neviem prečo ale baví ma vynášať ten hnoj. Ja viem, že perspektívna robota to nie je, ale viem si predstaviť to robiť na staršie roky, keď už kreativita a také veci pominú a môžem sa venovať záľubám :D

Možno že to niekedy v budúcnosti, a možno že i tej skorej, budem ľutovať, ale teraz mám dobrý pocit. V duchovnom živote to síce stále pokulháva, ale pracujeme, nezanedbávame :)

utorok 2. februára 2010

Sadza

V nehybnom tichu a mrznúcej bolesti,
Snažiac sa zachytiť zrakom maličkosť.
Tmavé vrany krúžia okolo mojej bytosti.
Padám v snahe plakať v tichosti.


Sú to vrahyne z krajiny Dípinsajd
A neľútostne ma oberajú o silu.
Nech tu moju krv už dopijú!
Prijmem akýkoľvek epitaf.


No čo keď len bolesť je čierna,
Perie vrán síce nezvykne byť biele.
No možno je to Boh v holubičom tele,
len hriešne oči zafarbili čisté perie.

So strachom na vrany hľadím
A jemne ich po krídlach hladím.
Za nechtami mi sadza ostáva,
Spod nej Láska povstáva.