piatok 24. apríla 2009

aaaa... už nám pripekaaaa :-)

intenzita slnečných fotónov za posledné dni rapídne stúpla a tak priamoúmerne s týmto nárastom my zo seba zhadzujeme odev, lebo je nám mocno horko :-D
Naozaj je teraz veľmi pekne. Určite aj vás sa častokrát spytali, ktoré obdobie máte najradšej. Momentálne by som povedal, že toto :-) Ale myslým, že je to skor tou náladou a tým všetkým okolo. Každé obdobie pre mna niečo znamená a moja odpoveď na otázku by asi najskôr znela :"Nie je obdobie, ktoré by som nemal rád."
Ale teraz, na jar, sa všetko zdá byť nové, hoc to už dávno poznám. Všetko mi príde také čisté, alebo čistejšie. Všetko vstáva zmrtvych, všetko sa obnovuje, ožíva a je úžasné to pozorovať. Neodpustím si ten nádherný pocit ked si vijdem do lesa alebo na lúku večer pri západe slnka a počuť iba spev vtákov. Je to iný spev, nový. Na jar je živší, rozmanitejší, hravejší a lahodí duši poslucháča. Je určite iný ako v lete či na jeseň, o zime ani nevravím. A i v dome, keď otvorím okná a do vnútra sa vlieva táto melódia jary, naplní ma radosťou a takým pokojom. človeka to až prinúti nechať hlučné veci bokom aby tu krásu neprerušil. Naozaj, jar je slávnostná. Jar je obdobím života a život ako taký podnecuje k plnšiemu žitiu, nie len prežívaniu.

streda 1. apríla 2009

pokoj v dusi :-) nevidel som ten film ale teraz prave prezivam ten pocit. A netrebalo k tomu vela len jedna pesnicka, zopar pismen na monitore, zopar prijemnych slov. A pritom cely den sa zdal byt cudny, sice rano vyslo krasne slnko, ktore si luce roztiahlo po tyrkisovo modrej oblohe. Nevnimal som to tak ako teraz vecer, ked uz je za kopcom, tam uz nedovidim. Ale svieti mi este v pamati a dufam ze este dlho bude svietit a hriat.
Nekonecny... teraz pocuvam (eSPe). Este si pamatam ked som tu pesnicku objavil a vkuse ju pocuval-pozeral na youtube :D a skakal som a spieval som a tesil som sa z Bozej pritomnosti, ktora mi tak naplnila celu izbu, celu dusu....
Tuzim prekrocit svoje limity, tuzim stale stat tam, kde si ty,
Tuzim na Teba sa stale viac podobat. Spievat, chvalit a tancovat. :)...
Spravil som si tricko ake mal Sunny (spevak POD) v klipe k pesnicke Alive. ja mam "invert" verziu ale je to dobre. Len ludia to nechapu. Oni v tom vidia Stop Love. Ale znamena to pravy opak. Zatvarame si asi oci. Alebo je to len nevedomost??





HA :D volal duchovny (na mobile sa mi zjavil velky napis DUCHOVNY a cisarska korunka :D), zajtra betonuje, ze ci by som neprisiel. Mam sice prednasku z matiky, ktora je v podstate dost dolezita, ale i tak som velmi nechcel ist. Uvidim este. Trosku mi je este zle od vcerajsieho acetonu tak ak to nebude lepsie idem na prednasku, ak to bude lepsie idem robit :)

tak ja koncim. Z pocitu "pokoj v dusi" som teraz presiel na "logicka hadanka". zatial sa majte a bez okuliarov nezvarajte ;-)